Mijn naam is Saskia Bouten. Ik ben 46 jaar, getrouwd en moeder van een zoon (2005) en een dochter (2007). Ik woon met mijn gezin in het Noord-Limburgse dorp Maasbree (gemeente Peel en Maas), ca. 10 km ten westen van Venlo. Na mijn gymnasiumopleiding ben ik Franse Taal-en Letterkunde gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig de Radboud Universiteit). Tijdens deze studie heb ik één jaar gestudeerd aan de universiteit van Caen (Normandië, Frankrijk). Na mijn studie Franse Taal-en Letterkunde heb ik nog een jaar de universitaire postdoctorale lerarenopleiding gevolgd tot eerstegraads leraar Frans.

In 1999 ben ik begonnen als docente Frans aan het Dendron College in Horst. Ik heb les gegeven aan alle klassen, van brugklas tot en met de bovenbouw HAVO en VWO. Ik werk daar nog steeds, maar helaas heb ik door twee ongelukken, waarbij ik een dubbele whiplash heb opgelopen, mijn baan terug moeten brengen naar 8 lessen (dit schooljaar, 6 uur Frans en 2 uur Latijn) per week. Drie volledige dagen werken in de drukte en met de vele prikkels op een school van bijna 2000 leerlingen lukt helaas niet meer. Ik ben ook jaren mentor geweest in de brugklas en de tweede klas. Op dit moment, heb ik een duomentoraat in een havo-vwobrugklas.